Discussieer mee

Plaats hier al je ellende, je woede of je gevoelens betreffende re-integratietrajecten, uitkeringsinstanties of alles wat er maar mee te maken heeft.

10 opmerkingen:

 1. Sinds ik in die reintegratie zit is mijn zin om te gaan werken helemaal vergald. Wat een opdringerige vervelende gefrustreerde figuren zijn dat op die trajecten. Zij maken dat je werk niet leuk meer vind. Bovendien maken ze je helemaal in de war. Zij zullen wel even vertellen wat je kunt en waar je geschikt voor bent. En dat met mijn 30 jaar ervaring die ik heb opgebouwd. Idioten zijn het die dit hebben verzonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reintegratie heeft alleen zin wanneer je uiteindelijk ook werk vind wat bij je past, voor langere termijn is en je lol in het werk hebt. En het belangrijkste je moet er zelf voor kunnen kiezen om aan een traject deel te nemen, Want wanneer het verplicht is, werkt het geheel averechts en kan het je lol in het vinden van een baan behoorlijk bederven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het helemaal gehad met dat gestress. Mijn lol in werk zoeken hebben finaal de grond in getrapt met hun gezeik en dom gelul.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds deze week ben ik aangemeld voor Caparis Leeuwarden om daar te gaan werken voor mijn bijstanduitkering. Ik ben 49 jaar heb als internationale chauffeur meer als 3000000 km schadevrij gereden op alle landen in Europa en Oosteuropa De verplichte diploma's gehaald etc .Het viel mij gelijk op bij het intake gesprek bij Caparis dat ze je beschouwen als een klaploper die niet wil werken,voor de goede orde ik heb meer dan 1600 sollicitaties de afgelopen 6 maanden gedaan,van 60 % afwijzingen en de rest stuurt gewoon geen bericht terug,Ik moet morgen weer gaan en daar is dan ook (Mooi woord ) een Case manager van de gemeente erbij.Zonder twijfel zal ik daar inpakwerkzaamheden moeten gaan doen waar Caparis veel geld aan gaat verdienen.Hoop dat ik een beetje rustig kan blijven ,want ik kook nu al van woede en dat na 1 gesprek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meldt je ziek. Ga naar je huisarts, je vertoont duidelijke symptomen van overspanning. Kijk uit voor de depressie.

   Verwijderen
 5. Ik heb beroepsmatig met een groot aantal reintegratieburo's te maken gehad en ik heb er de conclusie uitgetrokken dat reintegratieburo's gegarandeerd niet mensen aan een passende baan helpen, doch er alleen maar zijn voor zichzelf. Er is een hele ambtelijke bedrijfscultuur ontstaan die zich bezighoudt met de zorg voor degenen die buiten het arbeidsproces staan en met pogingen om hen in het arbeidsproces te sluizen. Deze bedrijfstak zou, indien hij op de markt zou moeten functioneren meteen hopeloos failliet gaan. Resultaten worden niet of nauwelijks geboekt en de enigen die er baat bij hebben zijn de werknemers in deze bedrijfstak, die niet zelden mensen tegenwerken bij het vinden van een baan (voor eigen voordeel, houden ze werk).

  Met twee handen zakkenvullen!!:
  De combinatie van reïntegratiebedrijf en uitzendbedrijf binnen één concern of holding maakt dit mogelijk. Een voorbeeld: het bedrijf Sagenn Diensten is 100 procent aandeelhouder en bestuurder van Sagenn
  Reïntegratie én van Sagenn Detachering en Uitzending. Deze bedrijven hebben dezelfde commercieel
  directeur en financieel controleur. Een gemeente betaalt het eerste deel van een reïntegratietraject aan
  Sagenn Reïntegratie, dat vervolgens een cliënt doorstuurt naar Sagenn Detachering en Uitzending. Dit
  laatste bedrijf laat deze persoon ergens voor 6 maanden werken en verdient daar aan. Vervolgens incasseert Sagenn Reïntegratie de tweede betaling voor het reïntegratietraject bij de gemeente.
  Uit het onderzoek bij de tien reïntegratiebedrijven blijkt dat vier van de tien bedrijven ook actief zijn in de
  uitzend- en detacheringsbranche (naast Sagenn zijn dat USG Restart, Serin en Salto). Een handige constructie om extra te; verdienen, niet om mensen aan werk te helpen.
  Verder worden de mensen vaak geïntimideerd met dreigende kortingen op de uitkering als men zich te kritisch opstelt. Het ligt altijd aan het slachtoffer van de reintegratiedwang. Er wordt altijd gespeeld op psychologische tekortkomingen, niet gemotiveerdheid etc. Kwalijk is dat de uitkerende instanties dit nagenoeg altijd honoreren. maw het reintegratieburo heeft altijd gelijk
  Bij de volgende reintegratieburo's moet u extra op uw hoede zijn.
  - Rework; -salto dpiro, - agens, Loyalis, focus, maatwerk, USG, MÖBIUS, Serin, Sagenn, Alexander Calder, Fourstar.
  Eigenlijk moet u er van uitgaan dat u altijd op uw hoede moet zijn en daarom ter bescherming van uzelf:
  - Nooit een contract tekenen als u gedwongen wordt aan een reintegratietraject mee te doen. Dat de uitkerende instantie die u het traject opdringt ook maar tekend
  - Schriftelijk eisen dat u van alle terugkoppeling van het reintegratieburo naar de uitkerende instantie een kopie krijgt (ook van de uitkerende instantie) Zodoende beschermt u uzelf tegen dossiervorming en achteraf een in elkaar geknutselde verwijtbaarheid.
  - Zelf elke keer terugkoppelen wat wel en niet aan de orde is geweest en elke bijzonderheid.
  - Consequent bandopnamen maken van alle gesprekken. Voor 20 euro is een goede mp3 speler te krijgen en u bespaart u er veel ellende mee en een gegarandeerde korting op uw uitkering als het tot een conflict komt. Er zijn heel veel conflicten.
  - Wees even zo achterdochtig als bij contacten met verzekeringen en banken.
  Op enkele uitzonderingen na wordt deze bedrijfstak bevolkt door mensen die gemakkelijk en snel veel geld willen verdienen zonder een tegenprestatie te hoeven leveren en lak aan uw belangen hebben.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen hoeven zich niet te laten bedreigen / intimideren. Dat is per wet verboden.
   Bandopnames maken (gebruik je telefoon) is inderdaad een aanrader.
   Herinner jezelf nog eens ad wetgeving: onder dwang komt geen overeenkomst tot stand.

   Verwijderen
 6. Het reïntegratie bureau Möbius in Mariahoop (gemeente Echt Susteren) is een typisch bureau waar uitzend- en detachering activiteiten bedreven worden naast re-integratieactiviteiten. Belangenverstrengeling en dubbel incasseren dus.

  Bij het verplicht re-integreren bij dit zogenaamde re-integratiebureau staat de klant (de persoon die op last van de uitkerende instantie gedwongen wordt met dit bureau in zee te gaan) op de laatste plaats.
  Ook kan ik vertellen dat wat in de omgeving van Echt-Susteren bij insiders bekend is, dat letterlijk niets gepresteerd wordt voor het vele gemeenschapsgeld wat dit bureau opstrijkt.
  Bij kritiek op beide consulenten en verlangen dat ze gaan leveren wat ze met de uitkerende instantie hebben afgesproken trekken ze de intimidatietroefkaart (intimideren, dreigen een negatieve terugkoppeling te geven en "op de persoon spelen".) Dit werkt zoals ik gelezen heb altijd.

  Zij kunnen je niet aan werk helpen omdat je zgn. niet gemotiveerd bent; geestelijk onevenwichtig; niet genoeg inspanningen levert, niet representatief bent …… etcetera.
  Dit koppelen deze beroepsniksnutten vervolgens terug aan de uitkerende instantie die dit klakkeloos voor waar aanneemt (de gemakkelijkste weg), zonder wederhoor toe te WILLEN passen.
  De enige reden dat Frank van der Wouw en Rian van Bussel de re-integratieactiviteiten samen doen is eigenbelang.
  Ze kunnen hogere kosten rekenen en als een klant te lastig (kritisch) wordt drijven ze samen hem/haar in een hoek.
  Het is een schande dat de uitkerende instanties wel de re-integratiebureaus vraagt de klanten (uitkeringsgerechtigden) te beoordelen en geen terugkoppeling van de klant vraagt (waar het uiteindelijk om zou moeten gaan). Nog erger is dat als de klant ongevraagd een terugkoppeling geeft dit volkomen genegeerd wordt.
  Zolang dit zo blijft kunnen re-integratiebureaus van het niveau Möbius voor veel geld gebakken lucht verkopen zonder enige tegenprestatie te hoeven leveren.
  Nog erger is, dat dit afgezien van de miljarden welke dit de gemeenschap kost, de werkelozen de echte kansen ontneemt door het aan het werk houden van bovengenoemde beroeps niksnutten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn 8e re-integratietraject! ....en ik heb er net zoveel tegenzin in als de vorige 7 keer.
  Heb na 4 keer duidelijk laten vastleggen dat ik re-integratietraject MOE ben en ik ben, bij de aanvang van de vorige, overspannen en depressief geworden.
  Ik doe met veel plezier al meer dan 5 jaar vrijwilligerswerk ( want geen wegwerploonslaaf) en er is twee keer geprobeerd om, onder het motto: ga eens werken, getracht om me gedwongen "vrijwilligerswerk" te gaan laten doen.
  Ik heb mijn buik er van vol.
  Ik garrandeer je: bij nummer 9 hang ik mezelf aan de deur op met een groot bord: zie maar dat je me kort!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de bedoeling van re integratie is NIET u aan een baan helpen, maar de vele beroepsniksnutten aan het werk te helpen cq te houden

  BeantwoordenVerwijderen